Optez să nu votez

|
Am uitat ca suntem in saptamana mare a alegerilor, in care vedem oamenii politici, care pana alaltaieri au uitat complet care le este menirea, cum se zbat acum si fac pe dracu in patru numa-numa sa ne pacaleasca din nou cu un zambet de faianta.



Esti intampinat zilnic de cate un gigantic om politic zambindu-ti dupa un pranz cu ceafa de porc de pe un ditai bloc, ori de o melodie anosta si cu accente comuniste urland din goarna unei masini blindate cu afise electorale. Cu totii zambesc la tine cu ochii sclipind, iar tu privesti la ei cu mintea scarbita.

Vor cascaval si stiu ca doar tu l-il poti da. Problema este ca oricui i l-ai da, acesta-l va imparti cu restul haitei prin contracte dubioase, nepotisme, aliante ciudate, totul in “scopul binelui national”, asa ca indiferent pe cine votezi sau daca te prezinti la vot sau nu, cu totii se vor imbuiba cu recolta tarii uitand de taranii care au muncit la ea.

Asadar, de ce sa mai mergem la vot? Pentru ca este o datorie civica? Pentru ca daca nu o facem, aleg altii pentru noi? Nu se intampla asta deja? S-a schimbat ceva pana acum? Avem vreo autostrada? Nu, dar cat avem, e cea mai scumpa din Europa. Avem spatiu verde in capitala cat sa ne numaram printre capitalele demne ale Europei? Nu, dar niste proiecte exista pe bani frumosi. Avem o Justitie echitabila? Mi-e si frica sa ma apar intr-un tribunal.

sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu